Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbryllande fakta

/
  • Att fastighetsskatten för vattenkraftverken går till Stockholm är förvånande, skriver Roger Westerkund.

Annons

Det finns i dag väldigt mycket som förbryllar och gör att en vanlig dödlig måste fundera flera gånger. All beskattning av fastigheter inom en kommun tillfaller kommunen.

Men när det inom kommunen finns andra fastigheter såsom kraftverk så går den skatten till Stockholm och staten. Mycket egendomligt. Varför går då inte allt dit, varför överhuvud taget dela med sig med allmosor till kommunerna? Det har ju från många håll påpekats – främst då från politiskt håll och från vissa partier i riksdagen – att man borde inte tillåta privata att etablera sig och tjäna pengar på skola vård och omsorg. Men det är således helt tillåtet och med statlig omsorg försörjt för privata att ta hand om och inkvartera flyktingar/invandrare med en riktigt god förtjänst.

Som att skära guld med täljkniv.

Dessutom så förekommer där att man bollar pengar mellan olika bolag/dotterbolag som det visar sig inte alla gånger har rent mjöl i påsen.

Och så har vi pensionerna. Ja där fick vi ju uppleva och se vad denna så kallade bromsen medförde! Detta skedde trots att pensionerna inte ökat under sista åren i takt med kostnaderna, utan tvärt om. Dessutom så är ju skatten för att vara pensionär högre än för en arbetare, mån tro om det då handlar om att vara tärande? En pensionär i dag kan om möjligt få en höjning med 100 kronor jämfört med en riksdagsledamot 1 000 – 5 000 kronor. Är det sålunda då så att det är dyrare att leva och att maten kostar mer för Riksdagsfolket?

Roger Westerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons