Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett minne för livet

/

Annons

Tack alla ledare och spelare i ÖFK! Ni är med och bidrar till att mitt liv har fått ytterligare en dimension av livskvalité.

Jag flyttade första gången till Jämtland 1977. Eftersom jag är uppväxt i södra Sverige ville jag nu uppleva riktiga vintrar med skidåkning och friluftsliv.

På en samling genom jobbet första hösten träffade jag en fotbollsspelare som representerade Ope IF, som då spelade i dåvarande div 3, säkert med ambitioner att klättra uppåt i seriesystemet.

Jag kom då från Växjö och hade sett Öster i allsvenskan i flera år. Jag berättade för honom att jag var ny i stan och trivdes bra men saknade bara en sak, nämligen att se allsvensk fotboll, såsom jag vant mig vid i Växjö.

"Det kommer du aldrig att få se", svarade denne spelare. Trodde han inte ens på sitt eget lag eller så var detta en realitet för jämtländska fotbollsspelare vid den tidpunkten.

För exakt tre år sedan sitter jag på ett plan mellan Göteborg och Stockholm. På planet samtalar jag med en man med Svenska Fotbollförbundets emblem på kavajen. Det visar sig att han har varit förbundets matchdelegat på Gamla Ullevi när IFK Göteborg spelade sista matchen i allsvenskan 2012. Då infann sig följande konversation:

"Kan du tänka dig att Jämtland/Östersund har fått ett lag i Superettan", sa jag glad i hågen.

"Dom har inte där att göra", svarade representanten från Svenska fotbollförbundet och så var det samtalet slut.

Till alla er som tror att saker och ting inte går, vill jag säga: Det går!

Östersunds FK har gjort något så stort som att kvalificera sig till allsvenskan vilket vi idrottsvänner kommer att minnas livet ut.

ÖFK ger mitt liv ytterligare en dimension av livskvalité. Det är fantastiskt att tillsammans med andra fotbollsälskare få njuta av högklassig fotboll på Jämtkraft Arena.

Jag längtar till våren 2016, men först skall vi njuta av den kommande vintern med förhoppningsvis mycket skidåkning på längden och tvären.

Lasse Gunnervall

Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons