Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

De bestämmer i kyrkan

Insändare

Det är tydligen nödvändigt att påminna om vilka som har majoritet i Östersunds församling. Centerpartiet och Moderaterna har majoritet och kan alltså avgöra var besparingar ska göras, på Gamla kyrkans verksamhet eller annat.

Moderaten Christer Siwertsson och signaturen ”Insyn” påstår att Socialdemokraterna genom alla år motarbetat verksamheten i Gamla kyrkan. Detta är inte sant. Vi har stött verksamheten men har också ibland haft kritiska synpunkter på hur den bedrivits och heller inte tyckt att dagverksamheten fått kosta vad som helst i förhållande till annan verksamhet.

 C Siwertsson (M) antyder att vi inte skulle ha värnat om de svaga grupperna i församlingen. Detta är också osanning. Diakonin och ungdomsverksamheten, i hela församlingen, har varit högst upp på vår dagordning men viktigt har också varit att ta ansvar för ekonomin.

Eftersom Centergruppen uttalat att man vill ha kvar verksamheten i Gamla kyrkan och man får förutsätta att Siwertssons partikamrater delar hans åsikt, så har ni ju bara att fatta beslutet och stå för det. Vi får väl veta före valet var ni ska göra besparingar, hoppas jag.

 

 

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons