Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Alltid samma allianstjat

Insändare

I förra veckan gjordes ett reportage i TV:s Rapport om dåliga vägar i Norrlands inland och Värmland. Bland annat är det svårt för ambulanser att ta sig fram på dessa dåliga vägar.


I inslaget intervjuades Maud Olofsson som i vanlig ordning skyllde på förra regeringen och att det fattades 100 miljarder till vägarna när de tillträdde efter valet. Detta var sossarnas fel. Det enda som borgarregeringen gör numera när de blir intervjuade i media är att skylla på förra regeringen – spelar ingen roll vilken fråga det handlar om. Detsamma sa Husmark i förra veckan också om de långtidssjukskrivna. Det var förra regeringens fel som inte gjort något för dem. Men att de nu utförsäkras och får en dålig ersättning efter 2010 är tydigen inte högerregeringens fel utan förra sosseregeringen. Man blir så trött.

Men åter till Maud Olofsson. Hon sade ju att det fattades 100 miljarder och det är precis det som de sänkt skatterna med under dessa tre år och ytterligare görs ju detta fjärde år. Centerpartiet ska återigen bli påmind om att deras följsamma politik med moderaterna inte gynnar svensk glesbygd och Norrlands inland. Med mindre skattesänkningar skulle vi haft bättre väganslag i Jämtland till exempel. Vi har fått sämre länsanslag nu än på sosseregeringens tid till Jämtland och det gäller också tjälsäkringspengar. Vad avser nationella satsningar på de nationella vägarna blir det heller inte mycket, så Maud Olofsson skulle nog ha tänkt på sina fattiga vänner i norr före de nyvunna rika i de södra delarna av landet.

Thomas Hägg (S) i Jämtlands läns landsting och Åre Kommun

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons