Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen styr inte landstinget

Annons

I vanlig ordning kritiserar landstingsmajoriteten (S, V, MP) regeringen och skyller ifrån sig eftersom de verkar tro att det är regeringsalliansen som styr Jämtlands läns landsting. Då måste vi upplysa om att så inte är fallet. Ni är ansvariga för att styra landstinget och att göra det med de medel som finns till hands. När budgeten spricker med nästan 100 miljoner på ett år så är det något som är allvarligt fel!

Eftersom ekonomin är stommen för all verksamhet inom landstinget krävs krafttag. Vi har förslag som visar på alternativen och möjligheterna.

I dem lägger vi in kompetenskonton för den vårdnära personalen för att garantera och förbättra fortbildningen, samt trygga det vårdbehov som våra patienter har. Vi försöker se över vilka möjliga inkomstförstärkningar vi kan göra för landstingets ekonomi istället för att bara tvärt säga nej till politiska möjligheter exempelvis rörande patientavgifter och reskostnader. Med en frisk ekonomi får vi ett friskt landsting och friskare patienter.

Länets hälsocentraler har flera goda exempel på hur kostnadseffektiv och personalfrämjande verksamhet kan se ut. Utmärkande för dessa är att det är få dyra stafettläkare som dränerar ekonomin, och skapar instabilitet och otrygghet för patienterna.

Alltså måste goda exempel uppmärksammas och stå som modell för andra, inte lika ekonomiskt välfungerande enheter. Det finns initiativ och handlingskraft bland personal och medborgare – ta vara på detta!

Alternativa driftsformer, både inom primärvården och den specialiserade sjukvården, är en absolut nödvändighet för att få en modern, teknikutvecklad och framtidsorienterad sjukvård för länets bästa.

Christer Siwertsson (M), Thomas Andersson (C), Finn Cromberger (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons