Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Förfärliga inslag i arenadebatten

Debatt

Inslag i debatten kring arenabeslutet i Östersund har varit förfärliga att lyssna på och läsa. Det har varit personliga påhopp där sakfrågan kommit i andra hand.

Det har varit överdrifter och osanningar som publicerats i syfte att misskreditera politiska motståndare och respekten för demokratin har lyst med sin frånvaro.

När Nils-Åke Hallström i LT den 7 november skriver att politikerna är inkompetenta och ett hot mot utvecklingen i vårt län så har han lagt ribban för debatten.

Om en respekterad företagsledare och representant för Svenskt Näringsliv uttrycker sig på det viset inspirerar han andra att debattera i samma anda.

När en enskild moderat politiker i fullmäktige vräker ur sig oförskämdheter i samband med fullmäktigemötet som debatterar frågan så är det en naturligt följd av det debattklimat som andra har skapat.

Politiska ledare, näringslivets ledare, media, föreningarnas ledare har alla ett ansvar för hur debatten förs.

Det ska vara olika uppfattningar i politiska sakfrågor och en hård och tuff debatt innan beslut fattas.

Medias granskning ska vara tuff men saklig och bygga på den kunskap som finns tillgänglig det är en del av demokratins grunder.

Men när respekten för demokratins spelregler försvinner och när personliga påhopp blir viktigare än sakfrågan då har det gått för långt.

Då måste ledare i alla organisationer ta sitt ansvar och säga ifrån.

Om inte debattklimatet hyfsas så gynnar det bara demokratins huliganer som finns där ute och som älskar att kasta skit på andra, trivs i den rollen och som inte har någon respekt demokratin.

Jens Nilsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons