Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög nivå på startfältet i Göteborg

/
  • Duon Samir & Viktor tävlar i lördagens deltävling av Melodifestivalen. Arkivbild.   Foto: Ola Torkelsson/TT
  • Ace Wilder, som tävlade med

Svårtippat och dansvänligt är ord som måste nämnas när bidragen i Melodifestivalens första deltävling sammanfattas. Lägstanivån är högre än på länge och ingen låt står ut som klar favorit.

Annons

Hu! Det här blir tajt. När SVT på onsdagskvällen spelade upp bidragen i Melodifestivalens första deltävling för den samlade schlagerpressen uteblev de sedvanliga hånskratten. Lägstanivån är högre än på mycket länge. Här finns egentligen inte en enda dålig låt, vilket måste vara ett rekord i schlagersammanhang.

Samir & Viktor, förra årets omsusade omslagspojkar, är tillbaka med en trubadurdänga som kommer att få dansgolven att kränga från Åre till Båstad. Låten är inte direkt ett mästarprov i smakfullhet, men den är effektiv och har åtminstone tre olika hookar av tuggummi-kaliber.

Ace Wilder då, stjärnskottet från 2014 och veckans stora förhandsfavorit? Hon gör det inte direkt lätt för sig med en låt som nästan helt saknar melodier. Men vad "Don't worry" saknar i allsångspotential hämtar den upp i svängighet.

Ace Wilder börjar på max och ökar. Frågan är om låten hinner sätta sig på tre minuter och om Ace Wilder kan göra om succén från i förfjol. Den gången överraskade hon med sin anti-schlager, den här gången gör hon precis vad alla förväntar sig.

Stor potential att överraska har däremot såväl Mimi Werner som Albin & Mattias och Robin Bengtsson.

Mimi Werners "Ain't no good" är i princip stulen rakt av från Dolly Partons "Jolene", lägg på lite Avicii-country så har du låten klar. Albin & Mattias har kanske startfältets mest nutida bidrag, en r'n'b-influerad poplåt på svenska som skulle kunna gå rakt in på a-rotation på P3.

P3-pop har dock haft notoriskt svårt att lyckas i Melodifestivalen, så Robin Bengtsson ligger kanske bättre till med sin melankoliska upptempoballad "Constellation prize".

Svårtippat, som sagt.

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Carl Cato/TT

Mer läsning

Annons