Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då sänds "Idol" från Åre

/
  • Magnus Schönberg.
  • Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bard har sagt att de gör sin sista säsong som Idoljury.
  • Än så länge jobbar Magnus Schönberg kvar på Ica Traktören i Östersund.

Tv-programmet "Idol" har dragit i gång. Magnus Schönberg, från Östersund, är en av deltagarna som jagar en guldbiljett.
– Alexander Bard blev förbannad på mig.

Annons

Inför årets "Idol" i TV4 gav sig juryn ut på sin sista och största auditionturné någonsin. Sammanlagt besökte de 12 orter i hela landet och i mars förra året rullade bussen in i Åre där uttagningen skedde på Åregården.

Programmet därifrån kommer att sändas måndag 31 augusti och då är 27-årige östersundaren Magnus Schönberg en av deltagarna som söker lyckan hos Alexander Bard och hans sidekick, under auditionturnén, Dominika Peczynski.

– Jag var nervös, men gjorde inte så stor grej av det. Jag tog dem i handen, men jag började med att ta Bard i handen vilket var ett stort misstag. Dominika Peczynski gick i taket och började prata om damerna först. Till slut fick jag kyssa hennes hand.

Vilken låt sjön du?

– "Budapest" av George Ezra. Eftersom jag inte räknas som särskilt ung i Idolsammanhang fick jag rådet att sjunga en modern låt och den låg på topplistorna då.

Hur gick det?

– Jag får ju inte avslöja om jag fick en guldbiljett eller inte. Men Alexander Bard blev förbannad över att jag kom dit med oborstat hår, t-shirt och trasiga jeans. Han frågade varför jag såg ut som skit när jag sjöng som en Gud, eller något sådant.

Enligt Magnus Schöberg blev inte Idoljuryns stopp i Åre någon jättesuccé. Han räknade till ungefär 150 personer i kön första dagen. I den andra gallringen – dit Magnus tog sig – var det inte mer än 40 sökande kvar.

– Jämför det med Sundsvall för något år sedan där det var flera tusen sökande. Jag tror att det hade varit bättre om de valt att komma till Östersund.

I kvällens program, 18 augusti, fortsätter jakten på stjärnor i Stockholm medan Alexander Bard och Dominika Peczynski startar sin bussturné i Kiruna.

Förra året medverkade Magnus Schönberg i Estrad Norrs föreställning "Utanförskapet". Han gjorde också succé på Youtube när han sjöng Sam Smiths "Stay With Me" a capella i ett parkeringsgarage.

Vad händer annars i höst?

– Man vet aldrig vad som händer. För stunden jobbar jag kvar på Ica och så har jag ett nystartat band på gång som heter Cloudberries. Det har också börjat trilla in lite spelningar, jättekul!

Mer läsning