Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket musik att välja på

/
  • Mikael Rahm och Jonas Karlsson gör en mild och vild föreställning i Hornsbergskyrkan.Foto. Ulrika Andersson
  • Ola Skyllbäck tävlar som körledare i Krokomshallen.Foto: Håkan Luthman
  • Karl-Fredrik Jehrlander dirigerar sin egen kammarkör i Exercishuset på Campus. Foto: Mattias Pettersson

På söndag blir det svårt att välja. På samma klockslag, 18:00, börjar minst tre olika evenemang som kan locka den musikintresserade:

Annons

• I Hornsbergskyrkan på Frösön kan man uppleva "Milt och vilt" med skådespelaren Mikael Rahm och organisten Jonas Karlsson. Det här kan vara sista chansen att se denna roande och oroande föreställning som hade premiär 2009 och som Mikael och Jonas sedan dess framfört med ojämna mellanrum på olika ställen i länet. Här blandas musik och poesi, högt och lågt, humor och allvar. Helt oförutsägbart och mycket charmigt.

• I Krokomshallen är det dags för den stora uppgörelsen Körslaget, som vi berättade om i ett stort förhandsreportage i onsdagens LT. Fem tillfälligt sammansatta lokala körer tävlar om vem som bäst framför dels en kärleksvisa, dels en schlager. Körerna leds av Ola Skyllbäck, Eivor Comén, Maria Söderberg, Per-Erik Rönnestrand och Jan Sundberg.

• I Exercishuset på Campus bjuder K-F:s Kammarkör på höstkonsert.

– Vi sjunger allt möjligt men eftersom vi kallat det för höstkonsert finns det förstås några höstsånger på programmet. "Höstvisa" av Erna Tauro och Tove Jansson är given, "Oktobervisa" av Alf Hambe likaså, säger maestro K-F Jehrlander och fortsätter:

– Åsa Jinder är en duktig textförfattare och vi gör både "Som en sommarvind" med musik av Leif Göras och "Rör vid min själ" som är Åsas svenska version av "You rise me up". Dessutom sträcker vi oss ner mot kontinenten och sjunger Bartóks "Fyra slovakiska sånger" och Schumanns gamla klassiker "Zigeunerleben".

Pianisten Maria Sjöstedt-Björs ackompanjerar kammarkören, som består av 25 medlemmar och i år har funnits i 20 år. Någon jubileumskonsert är inte planerad:

– Inte så att vi tittar tillbaka och tar upp sånger som vi sjungit förr. Vi vill ständigt göra nya grejer, säger K-F Jehrlander som också berättar att nästa projekt är körens julkonsert, som kommer att framföras åtminstone tre gånger med start i Frösö kyrka den 26 november.

K-F Jehrlander är inte orolig över konkurrensen från Körslaget.

– De har sin publik och vi har vår.

• Och av musik kan det aldrig bli för mycket, eller?

– Nej, just det.

Mer läsning

Annons