Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Däckrazzior i Jämtland

Från och med fredagen den 28 augusti och en vecka framåt genomförs ett stort antal däckrazzior på flera platser runt om i Sverige.

Östersund är en av de platser där det kommer att genomföras däckrazzior.

Kampanj Däckrazzia är ett arrangemang som ordnas av däckbranschen, Polisen, NTF, Bilprovningen och Vägverket. Syftet är bland annat att öka kunskapen om mönsterdjupets och lufttryckets betydelse för trafiksäkerheten och miljön.

Sedan de här årliga däckrazziorna startade 2004 har det framgått att andelen bilister som kör med olagligt mönsterdjup på bildäcken har minskat markant. Däremot är det fortfarande en stor andel bilister som kör omkring med felaktigt lufttryck i däcken.

Vid däckrazziorna gör trafikpolisen en ordinarie trafikkontroll där föraren bland annat får visa körkort och genomgå nykterhetsprov. Därefter erbjuds föraren att få bilens däck undersökta. Det ska dock påpekas att däckkontrollen är frivillig.

Däckrazzior genomförs i följande län under perioden 28 augusti-4 september 2009: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland, Gävleborg, Dalarna, Västmanland, Södermanland, Värmland, Örebro, Västra Götaland, Gotland, Kronoberg och Blekinge.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons