Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Vilt med skogens smaker

+
Läs senare
/

En mörk vildsvinsstek, rotsaker och lingon utgör grunden för en härlig gryta där skog och åker bidrar med sina bästa smaker. Komplettera med vinbärsgelé och potatis.

Det här behöver du:

4 personer

700 g vildsvinsstek

1 gul lök

2 morötter

1 palsternacka

en halv kålrot

1 tsk finhackad rosmarin

1 tsk finhackad timjan

2 msk finhackad persilja

2 lagerblad

2 dl madeira

2 dl vatten

1 msk koncentrerad tomatpuré

1 msk koncentrerad kalvfond

1 tsk soja

0,5 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

4 msk lingon

smör och rapsolja

salt och peppar

Så gör du:

1. Skär köttet i bitar med 2-3 centimeters sida. Skala och hacka den gula löken. Skala och skär morötter, palsternacka och kålrot i mindre bitar. Hacka rosmarin, timjan och persilja fint.

2. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i gryta eller panna. Ta upp köttet med hålslev och lägg det i gryta eller kastrull.

3. Bryn rotsakerna i samma fett som köttet och lyft över det med hålslev till köttgrytan efter några minuter. Slå på vatten, madeiravin och fond. Tillsätt rosmarin, timjan, persilja och lagerblad. Klicka i tomatpuré. Låt allt koka upp och sjuda sakta i 30 minuter eller till dess att kött och rotsaker är möra.

4. Red med majsstärkelse löst i vatten. Låt den sjuda några minuter till och smaka av med soja, salt och peppar. Strö över hela lingon före serveringen och bjud helstekt potatis, varm grönsak och gelé till.

Annons
Annons
Annons