Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Turkisk pastasallad

+
Läs senare

2 dl risoni
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1 msk olivolja
1 gurka
1 dl hackad färsk bladpersilja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g Apetina vitost
kärnor från ett halvt granatäpple

4 personer

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften i smör i en kastrull. Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt. Låt koka cirka 10 minuter. Häll av vattnet och rör i olja. Låt kallna. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor. Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin. Smula ner osten. Rör i granatäppelkärnor vid serveringen. Receptet kommer från Arla.

Annons
Annons
Annons