Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Snäll fiskgryta

+
Läs senare
/

En mild och mättande fiskgryta där allt tillagas i en och samma panna.

Det här behöver du:

4 laxfilébitar, cirka 6 hg

1 morot

1 gul lök

en halv liten purjolök

50 g smör

1 msk tomatpuré

1 dl vitt vin alt

2 msk vitvinsvinäger

2,5 dl mellangrädde

(vispgrädde går också bra)

2,5 dl vatten

2 msk flytande fiskbuljong

(alternativt 1 buljongtärning)

1 dl hackad färsk dill

Saften från en halv pressad citron

4 stora potatisar

en halv röd paprika

salt och peppar

Så här gör du:

1. Riv moroten grovt eller finhacka den. Hacka löken. Finstrimla purjolöken. Skala potatisen.

2. Smält smör i en stor stekpanna eller en vid kastrull. Fräs lök, morot och hälften av purjolöken utan att de tar färg.

3. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ett par sekunder. Häll på vin, grädde, vatten och buljong. Tillsätt dillen och citronsaft.

4. Låt koka upp och lägg i potatisen, ju mer finfördelad den är ju fortare blir grytan färdig. Låt puttra i 20 minuter.

5. Dela laxfiléerna i bitar. Lägg i fisken, paprikan och resterande purjolök i grytan och låt puttra ytterligare i 5-10 minuter tills fisken är klar. Salta och peppra efter smak.

Vid servering, strö över lite mer dill och lägg en klick crème fraiche på toppen av varje portion och gärna en klick röd rom. Ha citronklyftor tillgängliga om någon vill ha en syrligare smak.

Tillagningstid: cirka 30 minuter

Annons
Annons
Annons