Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Rödbetssoppa med ädelostcreme

+
Läs senare
/

Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde.

Det här behöver du:

500 g färska rödbetor

1 morot

1 liter örtbuljong

2 potatisar

1 gul lök

1 msk pressad citronsaft

1 tsk salt

Ädelostcrèm:e

75 g Kvibille gräddädel

2 dl lätt crème fraiche

0,5 krm grovmalen svartpeppar

Så här gör du:

Börja med att blanda ädelostcremen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med svartpeppar. Ställ kallt. Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock cirka 20 min. Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10-15 minuter tills alla rotfrukter är mjuka. Späd eventuellt med mer buljong. Smaksätt med citronsaft och salt. Servera soppan med ädelostcrème och bröd.

Annons
Annons
Annons