Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risotto med saffran och fänkål

/

En härligt krämig, vegetarisk risotto med fänkål och gul lök. Saffran trivs bra ihop med fänkål och ger dessutom vacker färg till rätten.

Annons

4 personer:

2 1⁄2 dl risottoris

1 gul lök

300 g fänkål

3 msk smör

1 pkt saffran, 0,5 g

6 dl varm grönsaksbuljong

2 dl Prästost, riven

1 dl crème fraiche

Skala och hacka löken. Strimla fänkålen. Fräs det i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris och saffran och fräs 1 minut. Rör ner buljongen i omgångar, riset ska suga upp vätskan innan mer tillsätts. Låt koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör ner ost och crème fraiche. Garnera eventuellt med saffran och servera direkt. Receptet kommer från Arla.

Annons
Annons
Annons