Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Paella

+
Läs senare
/

Spansk paella - färgstark och festlig - med saffran, räkor och avorioris. Tillaga och servera den gärna i en stor wok.

Det här behöver du till fyra personer:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

smör

ett halvt gram saffran

2,5 dl avorioris

5 dl vatten

3 msk koncentrerad kycklingfond

40 g smör

1 tsk pressad lime

1 krm sambal oelek

500 g stora räkor med skal

1 paprika

3 tomater

1 grillad kyckling

250 g musslor

0,5 dl grovhackad färsk persilja

Det här behöver du:

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av. Rör ner kryddsmöret i klickar i riset och eventuellt mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.

Receptet kommer från Arla.

Annons
Annons
Annons