Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Minipajer med varmrökt lax

+
Läs senare
/

Små frasiga festpajer som är lyxigt goda med smak av lax och dill.

Det här behöver du för 6 personer:

3 dl vetemjöl

75 g smör

50 g kesella lätt

Fyllning:

5 hackade schalottenlök

smör

250 g varmrökt lax

75 g strimlade sockerärtor

1⁄2 dl färsk dill

1⁄2 påse riven ost (gratäng)

Äggstanning:

3 ägg

2 dl lätt crème fraiche

0,5 dl mjölk

1⁄2 tsk salt

1 krm vitpeppar

Så här gör du:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i 6 tartelettformar, cirka 12 cm i diameter och ställ dem i kylen cirka 30 minuter. Nagga dem med en gaffel. Förgrädda cirka 10 minuter. Fräs schalottenlök i smör i en stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalen och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Receptet kommer från Arla.

Annons
Annons
Annons