Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Laxpasta med röksmak

+
Läs senare
/

Rökt lax, antingen den är varm- eller kallrökt, saltas hårt på rökeriet. När man äter laxen kall är inte saltsmaken lika påtaglig som när laxen hamnar i varm miljö. Saltkänsliga kan spola av fisken i kallt vatten innan den används. Men oftast räcker det med kunskapen att laxen är salt och att man är sparsam med att krydda mer vid tillagningen.

Det här behöver du till 4 personer:

Det här behöver du:

500 g färsk tortellini med ostfyllning, 2 förpackningar

400 g varm- eller kallrökt lax

Till såsen:

3 dl vatten

2 dl grädde

1 msk veg. buljongpulver

1 vitlöksklyfta

1 tsk vitvinsvinäger

1,5 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och svartpeppar

Att äta till:

blandade salladsblad och persilja

rädisor

Så här gör du:

Dela laxen i bitar. Ta bort ben och skinn. Fisken behöver inte värmas, men den bör hålla rumstemperatur för att smaka som bäst. Koka upp vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt vegetariskt buljongpulver alternativt 1 tärning grönsaksbuljong och red av såsen med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med en riven vitlöksklyfta, vinäger och svartpeppar. Salta mycket försiktigt. Tortellini ska kokas exakt, kolla paketet för rätt tid. Koka upp vatten, salta sparsamt och lägg i tortellini. Normalt brukar koktiden vara cirka 3 minuter. Låt den färdigkokta tortellinin rinna av ordentligt i ett durkslag. Lägg upp tortellini i djupa tallrikar, fördela såsen över och toppa med lax, blad och rädisor. Receptet kommer från TT Spektra.

Annons
Annons
Annons