Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Köttfärsbiffar med rotselleri

+
Läs senare
/

Färsbiffarna får härlig smak och nyttiga vitaminer från morot, selleri och persilja. Tillbehören gör detta till en GI-rätt.

Det här behöver du til 4 personer:

400 g nötfärs

1-2 vitlöksklyftor

1 morot

1 bit rotselleri, cirka 100 g

1 dl hackad persilja 1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 procent

smör

1 msk japansk soja

1 dl solrosskott

Så gör du:

Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv morot och selleri. Blanda färsen med vitlök, råkost, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs. Forma till åtta biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida. Häll i resten av grädden i pannan. Krydda med soja och låt skyn koka ihop några minuter. Strö över solrosskotten. Servera biffarna med lättstekta grönsaker och kokta kikärtor.

Annons
Annons
Annons