Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Kladdkaka med päron och mintchoklad

+
Läs senare
/

Ljuvlig kladdkaka med dinkelmjöl i smeten. Fantastisk smakkombination med bitar av päron i kakan som toppas med mintchoklad.

Det här behöver du för 8 personer:

65 g smör

1 ägg

2 dl råsocker

1 1⁄2 dl siktat dinkelmjöl

4 msk kakao

1 1⁄2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 mogna päron

7 bitar mörk choklad med mint

3 dl vispgrädde

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Kärna ur och skär päronen i mindre bitar och tryck ner dem i smeten. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Lägg på mintchokladen när cirka 4 minuter återstår. Receptet kommer från Arla.

Annons
Annons
Annons