Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Kalkonfilé med ingefära

+
Läs senare
/

Bjud på kalkon! En lättlagad gryta med krispiga strimlor av ingefära.

Det här behöver du till 4 personer:

500 g kalkonfilé

1 bit ingefära,

cirka 40 g flytande smör- och rapsolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl vispgrädde

1 msk kycklingfond

0,5 tsk kinesisk soja

1 tsk pressad citron

2 msk hackad gräslök

Så gör du:

Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i matfettet i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av. Salta och peppra köttet och bryn det i matfettet i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka cirka 5 minuter. Strö över ingefärsstrimlor och gräslök. Servera med kokt ris och grönsaker.

Annons
Annons
Annons