Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Havrebollar

+
Läs senare
/

Havrebollar rullade i färgglatt strössel – lika gott för liten som för stor.

Det här behöver du för 15-40 stycken:

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk kakao

1 msk vaniljsocker

4 dl havregryn

2 msk apelsinjuice

Garnering: cirka 1 dl strössel

Så här gör du:

Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och juice. Blanda väl. Häll upp strössel på en tallrik. Forma chokladmassan till bollar. Rulla runt dem i strösslet. Förvara chokladbollarna svalt i burk med lock.

Tips på smak för stora! Byt ut vaniljsocker och juice mot 0,5 tsk kanel och 2 msk starkt, kallt kaffe eller 1 msk apelsinlikör. Rulla dem i cirka 50 g finhackad rostad mandel. Receptet kommer från Arla.

Annons
Annons
Annons