Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Fisksoppa med tomat

+
Läs senare
/

Fisksoppa med tomat och lax eller sej. Gott kryddad med dill och purjolök.

Det här behöver du till 4 personer:

400 g fiskfilé, till exempel sej eller lax

1 stor purjolök, cirka 150 g

1 gul lök

smör

1 krm svartpeppar

2 burkar passerade tomater, á 400 g

1 dl vatten

2,5 dl matlagningsgrädde

2 grönsaksbuljongtärningar

1 krm strösocker

0,5 tsk salt

1 dl hackad dill

Så här gör du:

Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö dillen över. Receptet kommer från Arla.

Annons
Annons
Annons