Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Fish taco

+
Läs senare
/

Pankopanerad fisk är gott och enkelt att göra hemma. Här serverar vi denna frasiga fisk i tortillabröd med fruktig salsa, smulad fetaost och yoghurt. Mums!

4 personer

600 g vita fiskfiléer till exempel torsk eller olja

2 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk malen spiskummin

1 tsk chilipulver

1 ägg

1 dl ströbröd eller panko

3 msk smör- & rapsolja

12 små tortillabröd

Mangosalsa:

200 g mango i tärningar

1 röd chili

1 silverlök

en halv kruka färsk koriander

pressad saft av 1 lime

0,75 tsk salt

Tillbehör:

2 dl matyoghurt

150 g fetaost, smulad koriander

Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje. Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör- & rapsolja på medelvärme cirka 2 minuter på varje sida. Servera i tortillabröd med tillbehören.

Mangosalsa: skala löken. Kärna ur och finhacka chili, lök och koriander. Blanda allt och rör i limesaft och salt. Receptet kommer från Arla.

Annons
Annons
Annons