Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Citroladkaka

+
Läs senare
/

Kan det bli läckrare – citron och choklad tillsammans!

Det här behöver du:

2 ägg

2,5 dl florsocker med chokladsmak

50 g smält smör

1 dl vetemjöl

Frosting/glasyr:

100 g crème bonjour softspread light

50 g rumsvarmt smör

75 g florsocker med citronsmak

dekorationspärlor

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Vispa ägg och florsocker med chokladsmak poröst.

3. Rör i matfettet.

4. Rör ner vetemjölet.

5. Häll smeten i en väl smord och bröad rund form, cirka 22 cm i diameter.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen 8-12 minuter.

Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på ett fat. Låt kallna innan du dekorerar.

Gör frostingen så här:

1. Vispa samman ost, mjukt matfett och florsocker med citronsmak till en fluffig, krämig massa. Det är enklast med en elvisp.

2. Bred över kakan.

Annons
Annons
Annons