Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Ädelostbakad kyckling

+
Läs senare
/

Jättegott smakmöte med söta päron till ädelosten. Lika gott till vardags som till fest!

Det här behöver du till 4 personer:

4 kycklingfiléer

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

3 hårda päron

800 g färska rödbetor

smör-&rapsolja

Ädeloströra:

140 g Kvibille ädel

2 dl lätt crème fraiche

1 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Klyfta och kärna ur päronen. Skala och klyfta rödbetorna. Ställ klyftorna, var sort för sig, på en plåt med bakplåtspapper. Häll över 2 msk smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. Mosa osten och blanda med crème fraiche och peppar. Bred hälften av oströran på filéerna. Ställ in formen på ett galler ovanför klyftorna. Stek allt i cirka 15 minuter. Servera kyckling, rödbetor och päron med oströran som är kvar.

Annons
Annons
Annons