Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Många utländska turister i Östersund

/

Statistik från hotellbokningssajten Hotels.com visar att Östersund ligger på sjätte plats i landet när det kommer till antalet utländska besökare.

– Den placeringen är fantastisk, säger Anna Wersén, nybliven vd på Östersund Turist-& kongress.

2011 låg Östersund på en femteplats på listan över de populäraste resmålen för utländska turister. I år har vi halkat ner till sjätteplats men det är inget som bekymrar Anna Wersén.

– Vi är långt ifrån att vara den sjätte största staden så det är bra, säger hon.

Statistiken kommer hotellbokningssajten Hotels.com som varje år sammanställer hur många utländska turister som bokat hotellrum i Sveriges alla städer.

– De utländska turisterna är jätteviktiga för oss, eftersom det är en marknad där vi kan växa. Men överlag är vi duktiga i Jämtland och Härjedalen på att marknadsföra oss, säger hon.

Listan som presenterades nyligen visar att de största städerna Stockholm, Göteborg och Malmö toppar listan. På fjärde och femte plats ligger Lund och Karlstad som båda är betydligt större städer än Östersund.

– Vi har flest turister här på sommaren. Sedan har vi många nationella gäster som bor med släktingar och bekanta, vilket statistiken inte visar, säger Anna Wersén som på senare tid har sett en uppgång bland de flitigaste besökarna, norrmännen.

– Vår största utlandsmarknad är Norge men vi har även gäster från Holland och Tyskland.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons