Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Nilsson summerar sex år som ordförande

/
  • Något som partiet kan bli bättre på är medborgardialog tycker Jens Nilsson när han får frågan om vilka förbättringsområden han ser.

Besvikelsen över att inte regeringen petades bort från makten i förra valet, en glädje över framgångarna i länet samt ett inspirerande och starkt ungdomsförbund, är några av Jens Nilssons reflektioner när han nu lämnat posten som Socialdemokraternas ordförande i länet.

Annons

I sex år har Jens Nilsson suttit på ordförandeposten. På lördagen avtackades han i samband med distriktskongressen på OSD i Östersund.

• Hur ser du på de senaste åren?

– Det var en besvikelse att vi inte tog tillbaka regeringsmakten 2010. Och vi gjorde ändå det vi skulle. Vi hade gjort ett kanonbra riksdagsval i norra Sverige i Europavalet och Norrbotten och Jämtland var de enda två län där socialdemokraterna gick framåt i riksdagsvalet, det är jag stolt över. Men ändå lyckades vi inte peta regeringen.

• Hur ser det ut för socialdemokratin i länet nu?

– Vi har en stark ställning. Det finns en stark vilja fortsätta värva nya medlemmar, organisera oss, bedriva kampanjer och aktiviteter. Vi måste mobilisera de goda krafterna. Det känns väldigt positivt men det är mycket jobb.

– Jag är också djupt imponerad av SSU här. De unga SSU-arna har lärt partiet mycket. Vi som är äldre blir inspirerade av dem när de visar oss nya sätt att jobba. Till exempel Anton Åvall, i senaste valrörelsen ringde han själv 1000 samtal för att argumentera och få människor att rösta på oss.

• Märker du av någon Löfven-effekt här i länet?

– Det känns mycket roligare vara socialdemokrat i dag än för ett år sedan. Vi har en chans att prata politik och media fylls inte av affärer utan av politik och helt plötsligt så granskar man regeringen. Det har vi frågat efter.

• Har det märkts på antalet partimedlemmar i länet?

– Vi värvade många nya medlemmar förra året. Vi är det enda partidistrikt i skogslänen som får fler ombud på nästa partikongress, vi får ett ombud till. När partiet har problem är det lättare att värva medlemmar.

• Vad måste partiet bli bättre på?

– Dialogen med medborgarna. Det jobbar vi stenhårt med nu, det kommer börja hända grejer, säger Jens Nilsson.

Mer läsning

Annons