Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre ungdomar misshandlade av 24-åring

Tre ungdomar blev slagna i ansiktet av en 24-årig man i Strömsund som också hotat en kvinna om hon vittnade om en av händelserna.

Annons

Han döms till vård och skyddstillsyn istället för åtta månaders fängelse som brotten motsvarar i straffvärde.

De som misshandlades träffade mannen vid olika tillfällen. En slet 24-åringen ut ur en bil och slog så han föll till marken. Tingsrätten konstaterar att det är frågan om en allvarlig och fullständigt meningslös misshandel.

En 19-åring blinkade med sitt helljus på en bil framför, som han trodde kördes av en kompis. Men han hade tagit fel och vid ett trafikljus klev 24-åringen ut och slog 19-åringen med ett par knytnävsslag i ansiktet.

Enigt 24-åringen var han arg över att tidigare ha blivit hemkörd av polisen och kände sig bländad när 19-åringen slog på helljuset.

Under en kväll på Grand i Strömsund kom 24-åringen i bråk med en man som försvarade sig och trycke ned honom i golvet. Men han träffade av ett slag i ansiktet under bråket.

Tingsrätten har tagit fasta på att 24-åringen har allvarliga missbruksproblem och är i behov av vård för att inte återfalla i nya brott.

Han ska betala sammanlagt cirka 24 000 kronor i skadestånd till de drabbade.

Mer läsning

Annons