Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyktra ungdomar kan vinna priser under Dundermarknaden

En nykter Dundermarknad kan ge fina priser. Åtminstone för de ungdomar som ställer upp i tävlingen "Blås grönt".
– Det ska bli riktigt roligt att se hur det tas emot, säger Annika Nyholm, organisationsansvarig.

Annons

Strömsund blir första länskommun att testa tävlingen "Blås grönt". Den går ut på att ungdomar mellan 13 och 18 år vid fyra tillfällen under helgen ska blåsa grönt i alkoholmätare som finns utanför festivalområdet på Dundermarknaden. Lyckas man med det kan man vinna fina priser, som har skänkts från ett 40-tal företag i kommunen. Förstapriset är tio körlektioner från körskolan i Hammerdal.

– Det tog inte lång tid efter att vi gick ut med det här som första företagare hörde av sig och ville sponsra med priser. Det är jätteroligt, säger Marie Lundqvist, knalleansvarig.

Tävlingen, som kom till på initiativ av kommunens ungdomskonsulent Magdalena Sannemo och drogförebyggande samordnare Birgitta Moen, är till för att främja nykterhet bland ungdomar. Men arrangörerna av Dundermarknaden vill också påtala att det inte har varit något större problem med fylleri bland ungdomar de senaste åren.

– De sista åren har vi haft det väldigt bra på "Dunder". Polisen och vakterna har varit väldigt nöjda. Det har varit bra klimat, lite fylla och lite bråk, säger Annika Nyholm.

Mer läsning

Annons