Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddar för UF-mässan

/
  • Den 1 april är det UF-mässa i Östersund. Där deltar Julia Lawner och Jennifer Funseth från Hjalmar Strömerskolan som skapar lampskärmar av ihopsamlade lakan, gardiner och virkade dukar.– Det blir ett väldigt fint mönster av de virkade dukarna när lampan tänds, säger Jennifer Funseth.
  • Alexandra Ozmazic har spelat in en skiva med covers i rockgenren.– Jag har alltid hållit på med musik och jag har en vän som har egen musikstudio som hjälpt till med att mixa låtarna. Jag har hittills spelat in sex låtar men hoppas hinna spela in tio.
  • Sofi Pålsson och Simon Högberg har designat T-shirts och skjortor som de har beställt från Thailand. – Vi har kontakt med en kille bor i Thailand. Designen har vi gjort här men allt trycks där nere och skickats hit, säger Sofi Pålsson som designat medan Simon Högberg ansvarar för kontakterna och marknadsföringen.

Med bara en månad kvar till Ung Företagsamhets mässan i Östersund jobbas det för fullt inne hos Handel- och administrationsprogramment på Hjalmar Strömerskolan.

Annons

Det är första gången som årskurs 2 deltar och klassläraren Katarina Salomonsson är glad över att eleverna deltar ett år tidigare.

– Det har slagit väl ut och genom sina UF-företag får de arbeta praktiskt i ämnen som marknadsinköp, näthandel och personligt försäljning, vilket är toppen, säger hon.

Julia Lawner och Jennifer Funseth har ett tydligt miljötänk med sitt företag där de återanvänder textilier som lakansväv, gardiner och virkade dukar som de samlat in och skapat lampskärmar av.

– Vi har doppat lakansremsor och dukar i tapetklister och virat dem mot en uppblåst badboll med en plastfolie mellan. Vi provade med en ballong först men då blev lampskärmen för oval, säger Julia Lawner.

Annons
Annons
Annons