Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldälgens pristagare i Strömsunds kommun

/
  • Årets Eldsjäl Richard Persson har ett brinnande intresse för Tåsjöbygdens idrotts- och föreningsliv. Här har han just klippt bandet vid invigningen av nya klubbstugan på Tåvallen.
  • Robert Gjersvold, har fått dubbla bekräftelser denna vecka. Först utsedd till Årets Företagare för sitt företag Lego Svetz, där han anges som en förebild och sedan här, där han får veta att företagsklimatet ökat betydligt i kommunen. Bakom honom syns Engcon Swedens vd Lars Rönnestrand.

Fem fina utmärkelser delades ut vid årets Guldälgengala i Strömsund

Annons

Vid årets upplaga av "Guldälgen" delades fem fina pris ut till förtjänstfulla personer.

Årets Unga Företagare nomineras av lärare på Hjalmar Strömerskolan och utses av Strömsunds Utvecklingsbolags styrelse. Vinnare blev "Sockerbagarnas UF" som består av Camilla Norberg, Malin Lindmark och Jennifer Johansson. Bland annat för att de "präglas av målmedvetenhet, ansvar, lönsamhetstänkande och handlingskraft". De får 2 000 kronor att använda till deltagande i mässor.

Årets Turistföretagare nomineras genom Strömsunds Turism och beslutet tas av SUAB:s styrelse. Lotta och Mats Falk på "Mountain Moose" fick ta emot denna utmärkelse. Den långa motiveringen säger bland annat "ett företag som långsiktigt bygger upp sin verksamhet och hela tiden värnar om kvalitet och ett gott värdskap".

Årets Nybyggare ska vara någon/några som på ett föredömligt sätt bidragit till förnyelse och utveckling. Kommunens framtids- och utvecklingsförvaltning lägger förslag och SUAB beslutar. Pristagare blev Ingvar Andersson och Mikael Eriksson från "Hallvikens Chark & Styckning AB". Ur motiveringen: "Deras koncept med lokala producenter och tillverkning efter kundens önskemål ger goda förutsättningar för ett framgångsrikt företagande...".

Årets Eldsjäl nomineras av allmänheten. Styrelsen i SUAB utser vinnaren. Richard Persson, i Tåsjö fick ta emot utmärkelsen, "... en frontfigur i flera av föreningarna i Tåsjö och bidrar otroligt mycket till att föreningarna hålls levande i bygden..." står det bland annat i motiveringen.

Årets Företagare nomineras av SUAB och utses av Företagarnas Riksorganisation. Vinnare av detta prestigefyllda pris i Strömsunds kommun blev Robert Gjersvold, "Lego Svetz", med motivering: "Företagaren har successivt byggt upp ett expansivt och lönsamt företag. Med stort engagemang i företaget, utbildningar och föreningslivet är denna person en förebild för alla i Strömsunds kommun". Han går nu, som kommunvinnare, vidare till länsfinal.

Annons
Annons
Annons