Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bättre fria en fjälla" i Döda Fallet

/
  • Underhållarna från Garvsyra, Bengt Larsson, Linda Claeson, Ulrika Hollsten, Fille Strömquist och Göran Ericsson sitter på vridläktaren i Döda Fallet och repeterar årets nyskrivna äktenskapskomedi

Humorgruppen Garvsyra är igång och repar på scenen i Döda Fallet. Nyskriven äktenskapskomedi med mycket fart och fläkt utlovas.

– Det blir lättsam, glad underhållning för alla åldrar, säger Bengt Larsson.

Annons

Nu är det fullt upp på scenen i Döda Fallet. När det inte är föreställning av Shakespeares "Som ni vill ha det" så repar Garvsyra sommarfars. Premiären på "Bättre fria en fjälla" blir den 27 juli men redan nu är över hälften av biljetterna sålda.

– Det har varit ovanligt högt tryck och tidigt i år, lördagsföreställningarna är så gott som slutsålda, säger Bengt Larsson.

Det kommer att bli mycket musik, skratt och förvecklingar runt vridläktaren och historien utspelar sig på tre olika scener. Stadsmiljö med kyrka uppe på scenen, en gård på landet och tredje scenen i gruvmiljö med gruvhissen som effektfullt försvinner ner i Döda Fallet.

– Det blir mycket fart, bilar och en moppe som kör omkring, ett flygplan och ett klädstreck kommer också vara med, säger Bengt Larsson.

"Bättre fria en fjälla" är Garvsyras 15:e sommarfars. Förutom tre år på Jamtli, så har de underhållit sin publik från scenen i Döda Fallet.

Manus är skrivet av Bengt Larsson och musik och texter av Göran Ericsson och hans söner Filip och Fredrik. Sista föreställningen är den fjärde augusti. Veckan därpå åker gänget till Revy-SM i Skövde där de kommer att tävla i fyra olika kategorier.

– I sång, sketch, monolog och lokalt. Vi skickade in fyra nummer och alla blev antagna, säger Fille Strömquist.

Mer läsning

Annons