Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora skador efter fyllefärd på vält

21-åringen orsakade skador för 570 000 kronor när han berusad tog en vält och körde runt på Stadsdel norr i Östersund.

Nu åtalas tre män för olika stölder och drogbrott.

Annons

Tre män i 20-årsåldern åtalas misstänkta för flera brott som ska ha skett i Östersund under 2008 och 2009. De tre männen som är 19, 25 och 21 åtalas för skadegörelse, bilstölder och övergrepp i rättsak.

Sommaren 2008 körde 21-åringen en vält på Stadsdel norr trots att han hade druckit alkohol och tagit narkotika. Vid färden var 21-åringen påtagligt påverkad och utsatte två personer som försökte stoppa honom för fara. De två ställde sig framför välten, men mannen fortsatte att köra mot dem vilket ledde till att välten kolliderade med en stolpe och de två männen kunde springa undan. Åklagaren menar att 21-åringen utsatt de två männen för livsfara och åtalar honom för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

Vid framfarten med välten körde 21-åringen på en massa saker bland annat förstördes en lastbil, en elmätare, en manskapsbarack, ett skärmtak och en släpvagn. Skadorna uppgick till 570 000 kronor och 21-åringen åtalas därför för grovt rattfylleri.

De tre männen åtalas för att gemensamt ha tagit en skoter på ett företag i länet. Två av de tre männen åtalas för att samma dygn som de stal skotern ha stulit och använt en lastbil.

25-åringen åtalas också för övergrepp i rättsak efter att ha hotat 21-åringen. Vid ett telefonsamtal har 25-åringen enligt åtalet hotat att skada 21-åringen för saker denne skulle ha sagt vid polisförhör.

Vidare åtalas 21-åringen för ringa narkotikabrott efter att han använt amfetamin.

Mer läsning

Annons