Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Signild på café Slalom fyllde 100 år

/
  • På torsdagen fyllde Signild Winnberg på Frösön 100 år. Jubilaren firade sin stora dag på Café Slalom på Jamtli. Systerdottern Anna-Lisa Fritsborn var en av gratulanterna.

Det blev ett hejdundrande kalas när Signild Winnberg fyllde 100 år.

Annons

Under torsdagen var det stort kalas på Jamtli i Östersund. Då fyllde grundaren av Café Slalom på Frösön, Signild Winnberg, 100 år. Hon drev sitt anrika café på Frösön mellan år 1937–1997 och alla som växt upp på Frösön och Östersund minns caféet vid Ladängen och de billiga fikastunderna där.

2006 återuppstod Café Slalom på Jamtli med de gamla inventarierna som funnit i det ursprungliga caféet.

Det var där som Signild nu firade sin 100-årsdag och det strömmande folk ut och in under de timmar hon hade sitt öppna hus. Först ut att gratulera var chefen för Jamtli, Henrik Zipsane. Sedan kom släktingar, vänner och folk från hemtjänsten samt Jamtlis gynnare i en strid ström. Till och med tv ville vara med och dokumentera jubilaren.

– Jag hade aldrig väntat mig att det skulle komma så många, sa Signild mellan tårtbitarna.

Systerdottern Anna-Lisa Fritsborn stod för kak-och tårtbak. Hon läste även upp telegram från Kungen och Silvia samt landshövding Britt Bolin. Café slalom var fyllt av godsaker, precis som förr i tiden.

Annons
Annons
Annons