Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och LO vill ompröva bantningen på LT

/

Socialdemokraterna i Jämtlands län, LO-distriktet och Stiftelsen Länstidningens vänner uttrycker besvikelse över styrelsebeslutet som fattades i torsdags.

Annons

"Vi är djupt besvikna och beklagar det beslut som Mittmedias representanter fattade vid Länstidningens styrelsemöte under gårdagen (den 29/5)".

Det kommer fram i ett gemensamt pressmeddelande.

– Vi ser beslutet som oförsvarligt och oförklarligt, och vill att det omprövas eller modifieras, Länstidningen är en välskött och lönsam tidning. Det minsta man kan göra är att avvakta resultatet från den pågående presstödsutredningen innan beslutet verkställs, säger Anna-Caren Sätherberg, ordförande för Socialdemokraterna i Jämtlands län.

De beklagar beslutet och menar att länets historia med två konkurrerande tidningar har gjort att många invånare har läst båda tidningarna och att bredden på nyhetsbevakningen bidragit till välinformerade och kunniga invånare.

– Nedskärningarna går för fort och fördelas mycket orättvist mellan Mittmedias tidningar Östersunds-Posten och Länstidningen. Jag delar inte Mittmedias syn på ÖP som loket som ska dra LT framåt eftersom jag ser LT och ÖP som likvärdiga på länets tidningsmarknad. Märkligt att LT ska stå för nedskärningarna för att bägge tidningarna ska kunna utvecklas, säger LO-distriktets ordförande Karin Näsmark.

– Jämtlands län behöver sina två tidningar, säger Stefan Fax, ordföranden för Stiftelsen Länstidningens vänner. Mångfalden och yttrandefriheten ska värnas.

Mer läsning

Annons