Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen

/

Före midsommar skall 3,5 miljoner svenskar ha fått tillbaka på skatten.

Totalt handlar det om över 27 miljarder kronor.

Annons

Aldrig tidigare har så många personer fått tillbaka på skatten innan midsommar.

Av de 4,9 miljoner personer som deklarerat via nätet, sms, app eller telefon får 3,5 miljoner pengarna innan midsommar.

– Ökningen beror främst på att allt fler e-deklarerar via Internet, sms, app eller telefon. I år har rekordmånga, ca 190 000 personer, deklarerat via vår app, säger Susanna Svensson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Slutskattebeskeden och kontoutdragen börjar skickas ut nästa vecka och pågår fram till midsommar. Utskicken sker i flera omgångar. De som har skatt att få tillbaka och som uppfyllt kraven för att få tillbaka pengarna före midsommar, bör ha fått sina pengar den här veckan eller i början av nästa vecka.

För de övriga låter skattebeskedet vänta på sig till i mitten av augusti, september eller december. De besked som dröjer ända till december berör främst personer som bor utomlands, juridiska personer samt delägare i aktiebolag och handelsbolag.

– Några tusen deklaranter kommer inte att få sina pengar före midsommar, trots att de deklarerat via Internet, sms, app eller telefon och har anmält konto för återbetalning. Det beror på att de tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar, säger Susanna Svensson.

De lokala siffrorna när det gäller skatteåterbäringen väntas senare under veckan.

Annons
Annons
Annons