Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Polis överklagar fängelsedom

Polismannen som dömdes till fyra månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning har nu överklagat till hovrätten.

Enligt tingsrättens dom har mannen vid sex olika tillfällen på olika sätt misshandlat sin fru, genom bland annat slag knuffar och hårda tag runt kvinnans handleder. Fängelsestraffet kortades ned från åtta till fyra månader på grund av att mannen vid fällande dom också blir avskedad från sitt arbete som polis.

I överklagan anses bevisningen som använts i tingsrätten vara för svag.

Mannens advokat yrkar i överklagan till hovrätten att tingrättens dom ska ogillas på samtliga sex åtalspunkter. Ett andrahandsyrkande är att gärningarna ska bedömas som separata gärningar och att påföljden ska bli lindrigare.

Mannen förnekar samtliga gärningar men har vitsordat att han under tre av åtalspunkterna använt visst våld i självförsvarssyfte.

Några av grunderna till överklagandet är att mannen och hans advokat anser att kvinnan lämnat oprecisa uppgifter, att rättintyget inte stödjer kvinnans version av händelsen samt att det helt saknas bevis för en av händelserna.

Tingsrätten beslutade att mannen ska bli kvar i häkte tills att domen vinner laga kraft. Men i överklagan står att mannen borde försättas på fri fot i brist på häktningsskäl.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons