Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina Fållbäck Svensson blir tillförordnad landstingsdirektör ytterligare en vecka

Arbetet fortsätter inom landstinget i Jämtland med att hitta en ny landstingsdirektör efter Karin Strandberg Nöjd som lämnade för en tid sedan.

Annons

"I väntan på att en tillförordnad landstingsdirektör utses kommer biträdande landstingsdirektör Nina Fållbäck Svensson att fortsätta sköta landstingsdirektörens uppgifter ytterligare en vecka, till och med 20130217", skriver landstinget i ett pressmeddelande.

• Har ni någon ny landstingsdirektör på gång eftersom Nina Fållbäck Svensson endast får förordnande ytterligare en vecka?

– Rekryteringsarbetet pågår, jag håller på med det uppdraget. Det är inte slutfört än. Nina är tillförordnad även den här veckan, säger landstingsrådet Harriet Jorderud (S).

• Går det så fort med rekryteringen?

– Jag har tidigare sagt att så fort jag har något att meddela kommer jag att kalla till en presskonferens eller skicka ett pressmeddelande.

• Är det bara du som har hand om rekryteringsprocessen?

– Nej, det är väl klart att jag inte är ensam i det, men jag känner ett ansvar i att det arbetas med det.

• Det är inte så att Nina Fållbäck Svensson kommer att bli ny landstingsdirektör och ni drar in en tjänst för att spara pengar?

– Den frågan har aldrig varit upp, så det har vi aldrig sagt. Jag har tidigare sagt att vi behöver en tillförordnad, möjligen detta år och att vi kanske är klara med rekryteringsprocessen till sommaren.

• Varför får då Nina Fållbäck Svensson bara tillförordnande en vecka i taget?

– Vi tittar på hur vi ska lösa frågan med en tillförordnad framöver. Arbetet pågår och jag kan inte säga något mer just nu, avslutar Harriet Jorderud.

Mer läsning

Annons