Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciakandidaterna är utsedda

/
  • Jämtlands luciakandidater 2010 är: Katarina Rennerståhl, Maja Forslund, Amanda Oscarsson, Emma Wall, Anna von Friedrichs Grängsjö, Malin Olofsson och Anna Sundqvist.
  • Juryn arbetade intensivt in i det sista.

Årets kandidater i tävlingen Jämtlands lucia 2010 utsågs i dag. Nu väntar en mycket hektisk tid för de unga luciaaspiranterna.

Annons

Först var de cirka 50 stycken. Av dem valdes 25 ut. Juryarbetet för att utse kandidaterna var intensivt in i det sista.

– Båda sjunger bra. Både nummer 16 och 12. Det är det som är problemet, konstaterade Anna Sörensson strax innan juryn skulle göra sin sista inbördes omröstning.

Det blev nummer 16 som valdes och de sju slutliga kandidaterna hade utsetts.

Katarina Rennerståhl från Östersund är en av de uttagna men det var extremt nära att hon inte ens skulle hinna till uttagningarna. Hon hade en given plats i den stora uttagningsgruppen men tyckte inte att hon hade tid att vara med eftersom hon pluggar. Fast hon ändrade sig.

– Jag ringde klockan halv två i dag och frågade om jag kunde få ändra mig. Då fick jag veta att jag måste komma hit till klockan tre. Då var jag i Ånge, 13 mil härifrån. Men jag hann i tid och lyckades bli uttagen också.

De sju luciakandidaterna har en mycket hektisk tid framför sig. De ska kuska runt i länet och göra cirka 100 framträdanden på mindre än två veckor. Kröningen sker under världscuppremiären i skidskytte.

Malin Olofsson från Dvärsätt lyckades knipa en plats bland sju kandidaterna. Hon berättar att uttagningarna var en nervös dag med mycket väntan. Men nu när hon är uttagen ser hon fram mot uppgiften.

– Jag älskar julen och allt med den så det här kommer säkert att bli en roligt tid.

Anna Sundqvist från Frösön säger att hon först inte trodde att hon skulle gå vidare och bli en av kandidaterna. Men även hon är jätteglad över förtroendet hon fått.

– Jag tycker att det här verkar vara en kul grej och jag älskar att träffa människor och få sprida glädje.

Annons
Annons
Annons