Annons

Landstingsledningen polisanmäld – JK tittar närmare på saken

/

Landstingsledningen med direktören Karin Strandberg Nöjd i spetsen har polisanmälts för brott mot meddelarfriheten. Anmälan gick direkt till Justitiekanslern.

Anmälan har lämnats in av Gudfast Hellby, kretsordförande för Moderaterna i Östersunds kommun. Han säger att Moderaterna har upplevt ett allt mer infekterat klimat den senaste tiden då oppositionsrådet Christer Siwertsson (M) och Moderaternas gruppordförande Susanne Wallner har synat landstingets verksamheter.

Detta har nu resulterat i anmälan, som rubriceras som brott mot meddelarfriheten.

– Det handlar om vem som ska styra landstinget, politikerna eller tjänstemännen? Vi har all anledning att få det prövat av åklagare, säger Gudfast Hellby som understryker att han lämnat in anmälan som privatperson.

– Ytterst är det här en demokratifråga. Vi vill pröva hur den demokratiska tågordningen ska vara enligt grundlagen, säger han.

Anmälan gick under onsdagen via polisen i Östersund vidare till en åklagare hos tingsrätten där den direkt skickades till Justitiekanslern. Där har de inte hunnit ta ställning till ärendet än.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons