Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kock för en dag

/
  • Irmelin Sandberg har stenkoll på vad som ska serveras till lunch. Lasagnen till huvudrätt och pannkakorna - som hon stekt själv - till efterrätt.
  • Robert Baudin i rött är initiativtagare till att Irmelin Sandberg och hennes kamrater ska kunna lära sig om skolköket.
  • Kim Berg äter helst sina pannkakor med sylt och grädde.
  • Irmelin Sandberg fördelar med van hand ut smeten i pannan.
  • Kim Berg, Robert Baudin och Irmelin Sandberg ser till att barnen på förskolan får goda pannkakor till lunch.

Annons

På Treälvens förskola i Lit i Östersunds kommun bjuder köket in barnen att laga mat och lära sig om varifrån den kommer.

– Vi går igenom hur man tvättar händerna, jag visar runt i förrådet och antagligen fastnar något av det hos dem, säger Robert Baudin som tillsammans med kockkollegan Magnus Åhlberg har dragit i gång projektet.

Kim Berg och Irmelin Sandberg steker pannkakor när LT hälsar på.

Kim brukar ha sylt och grädde på sina pannkakor.

– Man kan ha ost eller socker om man vill, säger Kim.

Irmelin gillar det senare och har bara socker.

– Det är inte svårt att steka pannkakor, säger Irmelin.

Robert Baudin tror att det här sättet att göra köket till en del av förskolan kommer att bli populär.

– Det kommer bara att svälla. Att vara kock här är världens bästa jobb, säger Robert.

Annons
Annons