Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Inget lagbrott med nya arenan

/
  • Upphandlingen av Östersunds nya arena har skötts på rätt sätt konsaterar EU-kommissionen.

Upphandlingen av Östersunds nya arena har skötts på rätt sätt.

Det konstaterar EU-kommissionen, som nu avslutat sin utredning.

EU-kommissionen fick in ett klagomål angående upphandlingen av den nya is-arenan i Östersund och begärde att den svenska regeringen i första hand skulle redogöra för hur upphandlingen gått till.

Det gjorde regeringen och konstaterade i sin rapport till EU-kommissionen att Östersunds kommun inte brutit mot lagen om offentlig upphandling eller EU:s upphandlingsregler och att de krav som kommunen har ställt i upphandlingsföreskrifterna har varit relevanta för projektering och byggnation av arenan. Regeringen såg heller ingen anledning att vidta några åtgärder med anledning av klagomålet.

När EU-kommissionen nu avslutat sin utredning har de kommit fram till samma sak.

– Att man avslutar ärendet utan att vidta några åtgärder visar att den upphandling som gjorts inte strider mot EU-rätten och att kommunen agerat korrekt, säger projektledaren Bertil Åsén, i ett pressmeddelande.

Samma person som klagat till EU-kommissionen, tillsammans med ytterligare tre personer, har även överklagat beslutet om igångsättningen av markarbeten inför byggandet av arenan till förvaltningsrätten i Härnösand. Även här får Östersunds kommun rätt på samtliga punkter, sedan rätten i en dom slagit fast att kommunen följt lagen.

– Förvaltningsrättens dom är en bekräftelse på att kommunens tidigare beslut har varit helt i sin ordning, säger Bertil Åsén.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons