Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan 90 nya bostäder byggas i Östersund

/
  • Planen är att området vid Odenvallen IP ska omvandlas till ett nytt bostadskvarter.

Skanska och Bo Klok exploatering AB föreslås får ensamrätt att bygga fyravåningshus på Odenvallen.

Annons

Redan i somras var frågan om nybygge av bostäder i området kring Odenvallen IP uppe på högsta politiska nivå i Östersunds kommun. En medborgare föreslog att tillfälliga bostadsmoduler skulle uppföras i området, men kommunfullmäktige sade nej. Planen var att Odenvallen ska få en permanent bostadslösning.

Läs mer:

Odenvallen kan byggas om för permanentboende

Inför kommande kommunstyrelse i Östersund finns förslag på att Skanska och Bo Klok-konceptet ska få "första tjing" på att få bygga sammantaget upp till 90 bostäder med en maxhöjd på fyra våningar.

"Tillväxtplanen anger en målsättning om att 330 nya bostäder ska byggas varje år. I översiktsplanen antogs en målsättning om att många av dessa bostäder ska skapas inom den befintliga staden genom förtätning. Det möjliggör bättre utnyttjande av kollektivtrafik, befintliga investeringar i gator, parker, skolor mm samt andra miljövinster då centrala lägen ger färre transporter", skriver tjänstemännen i förslaget till beslut.

I förslaget ingår att kommunen tecknar ett så kallat markanvisningsavtal med Bo Klok exploatering AB som gäller till den sista december 2017.

Mer läsning

Annons