Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest på Vårruset

Tusentals löpsugna kvinnor samlades vid Storsjöns strand när startskottet för Vårruset gick för första gången i Östersund.

Annons

– Vi hade målsättningen 1500 startande och hoppades på 2000. Men nu är det över 4000 så det är över förväntan, säger tävlingsledaren Lena Gavelin, Trångsvikens IF.

Vårruset är en tävling enbart öppen för kvinnor som arrangerats sedan 1989. Loppet är fem kilometer långt och arrangeras under maj och juni månad i 17 olika svenska städer. Genom åren har Vårruset vuxit till ett av världens största motionslopp. För Östersunds och arrangerande Trångsvikens IF:s del var det premiär.

Årets bansträckning gick från Yrancampingen genom Badhusparken över på Frösön och tillbaka. Tävlingsgruppen startade först. Därefter följde olika startgrupper med motionärer.

• Hur ser du på risken att det blir stopp på gångbron över till Frösön (på grund av att det är så många deltagare)?

–Ja, vi får se. Vi har satt ut en hel del funktionärer där och så är löpfälten avdelade med koner. Sen hoppas jag att man visar hänsyn. Det är ett angenämt problem i alla fall, säger Lena Gavelin.

De som deltar kan välja att springa antingen individuellt eller i lag. Många företag och kompisgäng tog chansen att ställa upp som lag – då fick de också belöning i form av en picknickkorg.

Handelsbanken hade 18 stycken löpare som var anmälda.

– Vi har tre lag med, meddelar Anna Falkerby nöjt.

– Det är bra för att stärka samhörigheten. Sedan är det härligt med frisk luft, säger Karin Grönvik.

• Vad är det då som gör att man tackar ja när kollegorna börjar fråga om att vara med på Vårruset?

– Det var aldrig något snack. Vi är ett tajt gäng på banken helt enkelt, säger Anna Falkerby.

Annons
Annons
Annons