Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilprovningen bokar om 18 000 tider

/
  • Bilprovningen måste boka om 18 000 kunder som har fått tid för besiktning mellan den första och den fjärde november. Anledningen är alla IT-system måste läggas om.

18 000 kunder som har tid för bilbesiktning hos Bilprovningen den 1–4 november måste bokas om och få nya tider.

Annons

När Bilprovningen strukturerar om inför kommande ägarbyte måste IT-systemen läggas om. De stationsnät som säljs får nya system, och Bilprovningen i Östersund tillhör den kategorin.

– Vi måste gå igenom alla system under några dagar. Jag vet att det är 18 000 som kommer att drabbas i hela Sverige, men just nu har jag ingen susning om hur många som vi måste boka om i Jämtland, säger Andreas Sånnevall, platschef i Östersund.

Kunder som måste besikta innan oktober månads slut, eller de kunder som måste göra en efterbesiktning av sin bil för att inte få körförbud kommer att prioriteras under de här dagarna.

– Är det sista dagarna första eller andra november så måste vi hjälpa dem. Det är de vi får sikta in oss på, andra får vi försöka hjälpa måndagen efter. Vi är ju väldigt begränsade eftersom vi måste in i transportstyrelsens system samma dag och då måste vi göra allting manuellt. Det betyder att bara en person i Östersund som kan göra den matningen till transportstyrelsen. Det blir väldigt begränsad service av vad vi kan tillhandahålla.

Omstruktureringen av tider ställer givetvis inte bara till det för Bilprovningen kunder, utan även för dem själva. Att ställa om två dagars tappad produktion görs inte i en handvändning.

– Det blir en hel del stök för oss, man måste ju jobba igen det man tappar. Det kommer att bli en del övertid och annat för att försöka lösa det. Det är lika över hela landet, så det blir många tider som ska skapas som inte finns, säger Andreas Sånnevall och fortsätter:

– Samtidigt är det en gynnsam tid för oss när vi går in i november. Trycket är inte alls lika stort som det är under sommaren. Lite luft har vi som vi kan använda oss av till det här.

Systemomläggningen påverkar även bokningssystemet, vilket innebär att mellan den första och den fjärde november kommer kunder inte att kunna gå in och boka, boka om eller avboka tider för besiktning, varken via telefon eller internet.

Annons
Annons
Annons