Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

17-åringar hade haschbit i tältet – döms till böter

Två 17-åriga pojkar från länet reste till Näsåker och festivalen Urkult i början av augusti. De tältade på campingen. Där blev de visiterade av polis, och man hittade en haschbit i tältet.

Det var en civilklädd polisman som först fattade misstanke mot 17-åringarna. De uppträdde forcerat, som han upplevde det. Han följde efter dem och satte sig utanför deras tält. Där hörde han att ynglingarna pratade om att tillverka en joint för att röka hasch. Polisen beslutade då om att göra en husrannsakan i tältet. Den civile polismannen ryckte upp tältduken och kröp in. Båda grabbarna satt då med tobaksrester över byxbenen.

Pojkarna beordrades ut ur tältet, och inne i tältet på platsen där pojkarna suttit, låg en liten plastpåse som polismannen bedömde var hasch. Där fanns även cigarettpapper och ett specialtillverkat filter.

Pojkarna uppträdde mycket ångerfullt och polismannen bedömde att det inte fanns någon oklarhet i skuldfrågan. Han säkrade därför inga ytterligare bevis. Han fick också den uppfattningen, att skuldfrågan var klar, av de telefonsamtal som pojkarna hade direkt efteråt med sina föräldrar.

Pojkarna har senare förnekat gärningen. Någon annan måste ha lagt dit haschbiten, har en av pojkarna förklarat.

Men tingsrätten litar på polismannens vittnesuppgifter. De tre grammen hasch tillhörde pojkarna och de döms för ringa narkotikabrott.

Pojkarna dömdes redan i juni för ringa narkotikabrott och för rån till ungdomstjänst. De döms nu för narkotikabrott och får som påföljd 1 500 kronor i böter vardera. De är båda kända av socialnämnden i sina hemkommuner, Krokom och Strömsund.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons