Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinsten i "Årets fotbollsförälder" ger bidrag till träningsläger: "Fantastiskt är det"

/
  • Karin Holmberg har varit engagerad länge som fotbollsförälder. I år vann hon LT:s tävling
  • I vanlig ordning uppvaktades
  • Äldsta dottern Matilda fick Karin Holmberg att börja engagera sig i fotbollen. Nu är Matilda tränare för Ås IF F99-01, där Karins yngsta dotter Sanna spelar.
  • Karin Holmberg arbetar som sjukgymnast. I samband med uppvaktningen för
  • Det var en överrumplad Karin Holmberg som tog emot beskedet att hon har utsetts till

"Årets fotbollsförälder" heter Karin Holmberg och kommer från Ås IF F99-01. Vinsten ger 10 000 kronor till lagkassan – vilket går till lagets träningsläger i Barcelona.
– Fantastiskt är det, säger Karin Holmberg om vinsten.

Annons

Nästan 300 personer röstade i LT:s tävling "Årets fotbollsförälder", som avgjordes för fjärde året. Karin Holmberg fick nästan en tredjedel av rösterna och vann tävlingen med klar marginal.

– Det kan väl inte kännas annat än bra. Jag är väldigt glad, säger Karin Holmberg när LT överraskar henne i samband med en av lagets träningar.

Karin Holmberg började engagera sig som fotbollsförälder när äldsta dottern Matilda, som nu är 22 år, började spela fotboll som sexåring. Nu är Matilda en av två tränare för lillasyster Sannas lag – och mamma Karin är fortfarande delaktig i laget.

Vad är det som får dig att fortsätta engagera dig år efter år?

– Det är just det här att man får umgås med ungdomar, och att man får umgås med andra föräldrar. Just nu lägger jag ner mycket energi på att jobba i styrelsen. Det är också ett sätt att ge lite tillbaka, tycker jag.

Läs mer om laget: Storsjöcupen är inte årets sista mål

Men styrelsearbetet är inte det enda Karin Holmberg bidrar med till Ås IF F99-01. Hon arbetar som sjukgymnast, vilket gör att även fotbollslaget har tillgång till hennes kunskaper.

– Hon hjälper oss alltid om vi blir skadade, och peppar när man håller på med rehabiliteringen. Hon är absolut värd det här priset, säger spelarna Emma Wikstrand och Daniela Wetter Hagström.

Vinsten i "Årets fotbollsförälder" ger 10 000 kronor till lagkassan. Vad de pengarna ska användas till är redan bestämt.

– De är redan uppbokade. Hela laget åker på en träningsresa till Barcelona och då är det klart att de pengarna kommer användas på bra sätt, säger Karin Holmberg.

Jennie Ivansson, tränare för laget, var den som nominerade Karin Holmberg till "Årets fotbollsförälder".

– Hon gör så himla mycket för oss. Man kan inte med ord beskriva hur mycket folk runtomkring en betyder, nu fick jag visa det, säger Jennie Ivansson.

Precis som spelarna i laget ser hon mycket fram emot träningsresan till Barcelona – dit Ås IF F99-01 åker den 15 oktober.

– Det ska bli jättekul. Vi ska åka dit och träna, bada, titta på FC Barcelona – och ha jäkligt roligt.

Tidigare vinnare: LT-tv: Årets fotbollsförälder om utmärkelsen

Eldsjäl med fotboll som största hobby

Årets fotbollsförälder: Jag blir alldeles rörd

Mer läsning