Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung stortjuv har fått sin dom

En klottrande narkoman i övre tonåren från Krokom greps i november efter en serie inbrott och stölder.

Ett av inbrottsmålen – en frisörsalong.

Nu döms han till skyddstillsyn av Östersunds tingsrätt.

Annons

I början av oktober bröt sig den unge mannen in i Kvarnbäcksskolan och stal datorutrustning.

Någon dag senare var det dags igen. I en frisörsalong plockade den unge narkomanen på sig alltifrån kontanter och smycken till frisörsaxar och en hårtrimmer.

Drygt en månad senare stack den unge mannen ut på en omfattande stöldräd i centrala Krokom. Först bröt han sig in på Skogsstyrelsens kontor i Krokom. Förutom att han stal datorer och annan kontorsutrustning så klottrade han ner lokalen. Enligt fastighetsägaren så tvingas har man tvingats måla om invändigt.

Samma natt "hälsade" han också på inne i Krokoms pastorsexpedition. Där stal han en bärbar dator och lite kaffepengar – 100 kronor.

Vid några tillfällen under förra året togs tonåringen av polis på bar gärning narkotikapåverkad – antingen av amfetamin eller bensodiazepiner.

Nu dömer Östersunds tingsrätt tonåringen för sex fall av stöld, ett fall av skadegörelse och två fall av ringa narkotikabrott.

Tonåringen döms till skyddstillsyn och böter på 45 081 kronor.

Men det kan bli mycket mer skadestånd för den unge narkomanen. Både frisörsalongen och Kyrkan har kommit in med krav på sammanlagt 171 461 kronor.

De skadestånden avgörs senare.

Mer läsning

Annons