Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs golfklubb klarade krisen

/
  • Lennart Svensson, ordförande Svegs golfklubb, provsvingar inför lördagens golfpremiär i Sveg.

Vid samma tid förra året var läget i Svegs golfklubb krisartat. Genom ett hårt arbete av medlemmarna har nu trenden vänt, säger klubbens ordförande Lennart Svensson nu när det är dags att öppna banan för säsongen.

Annons

Ett stort medlemstapp och halvrisig ekonomi gjorde att golfklubben i Sveg samlade till krismötet förra våren. Nu har vindarna vänt och i år kan det till och med bli en ökning av antalet medlemmar, tror Lennart Svensson.

– Det har jobbats hårt på att få tillbaka spelare som varit medlemmar tidigare och det har lyckats bra. Just nu ligger vi 50 medlemmar lägre än vad vi hade under 2012 men det brukar alltid vara en del medlemmar som löser medlemskap när banan öppnar, säger Svensson.

Förutom medlemsantalet så finns det många andra saker att glädjas åt i golfklubben. Det ideella engagemanget är större än någonsin.

– Uppslutningen är god när vi har aktiviteter, det finns några som lägger många timmar ideellt i klubben, säger Svensson

– När vi hade städkväll så började den sex på kvällen. Leif Stener kom hit tidigt på morgonen och ändå var han nog den som gick sist, berättar Svensson för att nämna en av alla medlemmar som gör fantastiska insatser.

Även restaurangen som ligger i anslutning till banan kommer att ha en arrendator under sommaren. Förra året var den stängd och att det finns en restaurang tror Svensson också kommer att upplevas som positivt och ge fler golfare ute på banan i Byvallen.

– Vi ska även göra en ungdomssatsning i år. Klubben har öronmärkt 20 000 kronor för ungdomsaktiviteter och det känns det bra att kunna göra. Det är inte så att vi kan ösa ut pengar men vi har en ekonomi i balans, förklarar Lennart Svensson.

Svegs golfklubb har i skrivande stund närmare 700 medlemmar.

Annons
Annons
Annons